Česká Lípa: Cílem setkání se seniory jsou praktické podněty

27.05.2018 15:56

Ořezy keřů nebo oprava laviček se řešily na českolipské radnici na dalším setkání se seniory a starostkou města Romanou Žateckou.

Česká Lípa: Cílem setkání se seniory jsou praktické podněty
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Senioři si mnohem víc všímají svého okolí. Scházíme se proto, abychom jejich podněty týkající se pořádku, bezpečnosti, parkování, nebo zeleně ihned řešili. Už jsme si vysvětlili, že na našich pravidelných schůzkách nemá cenu dokola diskutovat o tom, jak převychovat ty, kteří nerespektují pravidla slušného chování. Tohle není na radnici, ale na celkovém přístupu každého člověka a na výchově v rodině. Jsem proto ráda, že jsme našli společnou řeč a v převážné míře se zabýváme konkrétními připomínkami a postřehy,“ konstatuje starostka Žatecká. „Za každý takový postřeh jim děkuju. Pro město to je výborná zpětná vazba,“ dodává starostka.

Tentokrát to byly například požadavky na ořezy keřů v Děčínské ulici, na vypletí záhonů, odstranění pařezů, opravu děr v přístupové komunikaci nebo na vykácení topolů u dětského hřiště na Slovance. Mluvilo se také o lavičkách na veřejných prostranstvích, které chce město opravit do konce června. Zajímavá byla rovněž informace Městské policie, která za prvních pět měsíců letošního roku řešila 4 tisíce podnětů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…