Česká Lípa: I letos se školy a školky dočkají oprav

11.06.2022 13:53 | Tisková zpráva

Začíná poslední měsíc před letními prázdninami. Léto je pro mnohé symbolem odpočinku a dovolených, vybraným školám a školkám v České Lípě však začne stavební sezona.

Česká Lípa: I letos se školy a školky dočkají oprav
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V letošním roce město Česká Lípa plánuje opravy v celkem devíti školách a školkách za celkem 51,6 milionu korun. Většina oprav by měla být hotová do začátku nového školního roku. Největší investicí je demolice a novostavba pavilonu E v ZŠ speciální Jižní.

Město má na rok 2022 připraveno celkem 9 projektů, z nichž jeden byl v těchto dnech právě dokončen. Tímto projektem je vestavba třídy mateřské školy do nevyužívaných prostor budovy ZŠ a MŠ Jižní. Tato třída se prozatím nachází v pavilonu E sousední speciální základní školy, díky nově vytvořené třídě tak všechny děti konečně budou chodit do stejné budovy. Ze starých prostor se musí mateřinka do konce června vystěhovat, během letních prázdnin se budou nové prostory zařizovat a vybavovat, aby sem od září mohly začít chodit děti. Kromě nové třídy pro 25 žáčků včetně šatny, lehárny a sociálního zázemí čekají na děti také nové herní prvky, které jsou nainstalované v oplocené části školního pozemku i v atriu uvnitř školy. Zakázku realizovala firma VERSANA s.r.o. za cenu 6,65 mil. Kč.

Nejnákladnějším školským projektem pro letošní rok je demolice a novostavba pavilonu E v ZŠ speciální Jižní. Zde se práce rozběhnou o letních prázdninách, a to ihned poté, co se z pavilonu E vystěhuje mateřinka. V pavilonu vznikne zázemí pro celkem 32 hendikepovaných dětí, jedna třída mateřské školy a tři třídy přípravky. Stavební práce by měly trvat rok, hotovo by tak mělo být v létě roku 2023. Veřejnou zakázku získala firma VERSANA s.r.o. za nabídkovou cenu 28. mil. Kč, což je cena o 6 mil. Kč nižší, než byl předpoklad.

Ostatní naplánované opravy jsou už drobnějšího charakteru a jedná se o obvyklé zakázky typu výměny oken, opravy WC či oprav střech. „Každoročně se snažíme investovat do oprav školských budov, protože příjemné a bezpečné prostředí pro vzdělávání našich dětí je pro nás důležité. Snažíme se investovat tam, kde je to nejvíce potřeba, musíme však také brát v potaz limity městského rozpočtu, personální kapacity a také stupeň připravenosti jednotlivých projektů. Ne všechny můžeme realizovat v tomto roce. Připravujeme například celkovou rekonstrukci základní školy Sever, ale příprava takto rozsáhlého projektu zabere nějaký čas. Proto žádné opravy v této škole letos realizovat nebudeme. Věřím ale, že se škola na Severu dočká již brzy,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Seznam dalších školských investic v roce 2022:

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

  • oprava terasy MŠ Sovička - firma ZEPS s.r.o., náklady 3,5 mil. Kč
  • oprava střechy MŠ Eliášova, I. etapa – firma Milan Szabo, náklady 1,7 mil. Kč
  • rekonstrukce kuchyně v MŠ Bratří Čapků – firma OTISTAV, s.r.o., náklady 518 tis. Kč
  • oprava střechy ZŠ Pátova, I. etapa – firma Milan Szabo, náklady 2,299 mil. Kč
  • výměna oken ZŠ Partyzánská, III. etapa – firma ELA – PLAST s.r.o., náklady 1,3 mil. Kč
  • výměna oken ZŠ Dr. M. Tyrše, I. etapa – firma EMV, s.r.o., náklady 1,8 mil. Kč
  • úpravy WC ZŠ Špičák, III. etapa – firma OTISTAV s.r.o., 5,8 mil. Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob