Česká Lípa: Mateřská škola Na Výsluní se dočká výrazných změn

24.08.2019 7:34

Krásný dárek ke 30. výročí od uvedení do provozu dostane od města Česká Lípa mateřská škola v ulici Na Výsluní. Budovu, která je jednou z poboček MŠ Špičák, totiž v tomto školním roce čeká kompletní zateplení a další výrazné úpravy. Zakázku pro město zrealizuje firma STAV-AGENCY s.r.o., které českolipští radní na svém srpnovém jednání zakázku přidělili.

Česká Lípa: Mateřská škola Na Výsluní se dočká výrazných změn
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Firma zakázku zrealizuje za 14,5 mil. Kč, což je cena o 300 tis. nižší, než byl předpoklad. Školka se v rámci zakázky dočká nejen kompletního zateplení fasády a střechy budovy, ale dostane také nová okna včetně stínící techniky a nové dveře. Další práce však budou pokračovat ve vnitřních prostorách.

„Počítáme také s tím, že vyměníme rozvody studené a teplé vody, zrekonstruujeme sociální zařízení, vyměníme svítidla a upravíme otopný systém. Počítá se také s instalací systému nuceného větrání a výměnou vzduchotechniky v kuchyni,“ vyjmenoval místostarosta České Lípy Martin Brož, který je zodpovědný za investice. Navíc město podalo žádost o dotaci z Operačního programu životní prostředí, ze kterého může získat až 40% uznatelných nákladů na zateplení a až 70% uznatelných nákladů na instalaci systému nuceného větrání. Všechny finanční prostředky na náročný projekt tak nepůjdou jen z městské kapsy.

Se stavebními pracemi by chtělo město začít již v září, hotovo by mělo být na jaře příštího roku. „Stavební práce tedy zaberou téměř celý školní rok. V době, kdy se bude pracovat uvnitř, nebude možné školku navštěvovat. Rodiče se však nemusí bát, že by o děti nebylo postaráno. Jedna třída bude po tuto dobu přestěhovaná ve školce ve Východní ulici, druhá třída pak najde zázemí v základní škole Špičák,“ upřesnila starostka České Lípy Jitka Volfová, která má resort školství na starosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…