Česká Lípa: Město bojuje s vysokou trávou

05.07.2020 7:33

Předpověď suchého a horkého jara a léta se zatím nenaplnila a několikrát za týden nás oblažuje déšť. Nejen lidé ho s radostí vítají, ale také rostliny, potažmo tráva, která teď, v době deště a teplého počasí, bují a velice rychle roste. Často se nyní potýkáme se stížnostmi občanů, kteří chtějí vysokou trávu posekat.

Česká Lípa: Město bojuje s vysokou trávou
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Seč vyššího a hustého porostu je časově náročnější, a abychom seč urychlili, rozhodli jsme se využít tzv. předsekávání trávy strojem většího záběru, který nesbírá travní hmotu. Posekaná tráva tak zůstane na ploše pár dní ležet. Následně se plocha ještě přeseče jednou a travní hmota se sesbírá. Pokud se v průběhu tohoto procesu stane, že zaprší, vysoká tráva, která na ploše zůstane ležet, bohužel nevypadá vábně (tento případ jsme nedávno řešili na Slovance). Nemusíte se však bát, tuto trávu odvezeme. Díky klimatickým podmínkám nyní probíhá v České Lípě již druhá seč, jejich četnost závisí právě na počasí.

Výjimkou je plocha discgolfového hřiště na Severu a městské parky. Na discgolfovém hřišti vyzkoušíme tzv. mulčování porostu, tj. častější seč trávy bez jejího sběru. Tráva je posečena, rozmělněna a ponechána na místě. Mulč udržuje vlhkost, slouží jako hnojivo a nedochází k poškození porostu.

Také městské parky budou sekány častěji a na výšku porostu 7 cm. Plochy v parcích mají primárně sloužit pro odpočinek občanů a k volnočasovému vyžití. Samozřejmě i zde budeme mít na paměti co nejšetrnější přístup, aby nedocházelo k ničení zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…