Česká Lípa: Město odmění nejšikovnější dětské ruce

31.05.2016 20:17

Šikovné ruce ocení Město Česká Lípa na Den dětí. Kdo vytvořil nejkrásnější exponáty na výstavu v rámci projektu Šikovné ruce aneb Řemesel se nebojíme, se dozví děti a žáci z českolipských mateřských a základních škol 1. června v Kulturním domě Crystal.

Česká Lípa: Město odmění nejšikovnější dětské ruce
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Na zábavný program jsme pozvali na 250 dětí – minimálně tolik se jich totiž podílelo na výrobě více než 70 vystavených prací, ať už to byly obrazy, hračky, šperky, módní doplňky, ptačí budky a jiné,“ vysvětluje starostka Romana Žatecká. „Práce byly po celý květen k vidění v KD Crystal, kam si je přišla prohlédnout také porota. Ve třech kategoriích vybrala tři nejlepší a jejich autory chceme ve středu odměnit,“ dodává starostka. 

„Porota to neměla jednoduché. Všechny práce byly hezké, zajímavé a nápadité. Chtěla bych proto poděkovat všem školám a školkám, které se do projektu zapojily a nám všem názorně předvedly, že českolipské děti jsou šikovné,“ vzkazuje školám i rodičům dětí místostarostka Alena Šafránková. „Udělovat se bude i cena sympatie, o níž rozhodli návštěvníci, kteří se na ojedinělou výstavu zašli během května podívat,“ podotýká na závěr místostarostka Šafránková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…