Česká Lípa: Město stále monitoruje situaci ohledně série vloupání v centru města

14.09.2019 18:01

Starostka České Lípy Jitka Volfová je nadále v kontaktu s Policií ČR i Městskou policií Česká Lípa a sleduje situaci ohledně série vloupání v centru města, o kterých jsme občany České Lípy informovali v létě.

Česká Lípa: Město stále monitoruje situaci ohledně série vloupání v centru města
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Od července letošního roku do dnešního dne evidují policisté celkem 73 vloupání do objektů v České Lípě.

Aktuální situace je taková, že se policistům podařilo objasnit celkem 24 případů, které má na svědomí celkem 8 pachatelů ve věku od 22 let do 33 roků. Čtyři z nich skončili ve vazební věznici, protože by na svobodě s největší pravděpodobností v páchání majetkové trestné činnosti nadále pokračovali.

O uvalení poslední vazby rozhodl Okresní soud v České Lípě právě dnes, v pátek 13. září v dopoledních hodinách na základě nově zjištěných skutečností. Do vazební věznice poslal 31letého Českolipana, kterého policisté začátkem září obvinili z vloupání do distributorské kosmetické firmy v centru České Lípy, odkud si odnesl značkové parfémy v hodnotě 485 000 korun.  Čin spáchal koncem června a kromě tohoto případu se ještě vloupal do dalších 4 objektů, za které byl dosud stíhán na svobodě.

„Jsem ráda za vynikající spolupráci mezi policisty a městskými strážníky, kteří společně pracují na objasnění případů a zamezení dalšímu páchání těchto vloupání. Moc děkuji za jejich úsilí a práci na případech. Chtěla bych také moc poděkovat všem občanům, kteří si po naší výzvě začali více všímat podezřelého chování určitých osob a nahlásili je. Při tomto druhu vyšetřování se jedná o neskutečnou pomoc. Jelikož se zatím nepodařilo objasnit všechny případy, budu ráda, když občané budou i nadále obezřetní a přispějí svojí všímavostí k objasnění dalších případů. Situaci budu i nadále monitorovat,“ uvedla českolipská starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…