Česká Lípa: Město vybuduje chodník na místě zbouraného podchodu

06.06.2020 20:33

Dvacet pět metrů dlouhý a tři metry široký chodník z betonové dlažby vybuduje město na místě zbouraného podchodu na autobusové nádraží v České Lípě. Chodník tak propojí autobusové nádraží s Bulharskou ulicí. Českolipští radní na svém květnovém zasedání přidělili veřejnou zakázku firmě DOKOM FINAL s.r.o., která chodník vybuduje za 230 tis. Kč. Se stavbou by se mělo začít v polovině června.

Česká Lípa: Město vybuduje chodník na místě zbouraného podchodu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Demolice nevzhledného podchodu, jehož vzhled dlouhá léta občany trápil, probíhala v režii státní organizace Správa železnic, se zemí byl podchod srovnán v polovině dubna.  Na místě zbořeného podchodu je nyní pouze zhutněná zemina. Ačkoli se tudy dá projít, prosíme občany, aby se tomuto místu s ohledem na vlastní bezpečnost vyhnuli a pro bezpečný přístup na autobusové nádraží využívali i nadále odbočku z ulice 5. května.

„Jakmile bude naše část chodníku hotová, naváže na nás firma BUSCOM, která je majitelem autobusového nádraží, a kompletně opraví celý chodník na zdejším výstupišti. Zároveň s firmou jednáme o spolupráci na stavbě chodníku, který by autobusové nádraží přímo propojil s nádražím vlakovým. Na toto téma připravujeme memorandum, které pak předložíme ke schválení zastupitelům,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…