Česká Lípa: Město vyčlenilo 10 bytů pro sociální bydlení seniorů

27.10.2018 12:46

Rada města na svém jednání schválila vyčlenění 10 bytů pro sociální bydlení seniorů v Domě s pečovatelskou službou a odsouhlasila pravidla pro podávání a vyřizování žádostí o pronájem bytů v Domě s pečovatelskou službou – sociální a dostupné bydlení.

Česká Lípa: Město vyčlenilo 10 bytů pro sociální bydlení seniorů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Deset bytů, které budou vyčleněny pro sociální bydlení v Domě s pečovatelskou službou, nesníží zdejší dostupnost bytů zvláštního určení pro seniory, kteří potřebují pomoc jiné osoby.

„Jelikož státní podpora sociálního bydlení je taková, jaká je, musí město hledat cesty, jak síť sociálního bydlení rozšiřovat a zajišťovat,“ uvedla starostka Romana Žatecká.

Pravidla pro pronájem bytů v sociálním bydlení kladou důraz na to, aby byty byly přidělovány výhradně občanům České Lípy a obcí spadajících do území města (Častolovice, Dobranov, Dolní Libchava, Dubice, Heřmaničky, Lada, Manušice, Okřešice, Písečná, Stará Lípa, Vítkov, Vlčí Důl, Žizníkov).

Zároveň radní schválili cenu nájmu sociálního bydlení v Domě s pečovatelskou službou, která je 18,- Kč/m2.

Sociální a dostupné byty jsou určeny pro potřeby sociálního bydlení osob ve věku od 65 let a osob se zdravotním postižením ve věku od 60 let, které se ocitly v bytové nouzi, a s ohledem ke svému celkovému příjmu a nepříznivé sociální situaci nejsou schopny zajistit si jiné bydlení. Podmínkou je trvalý pobyt v České Lípě a spolupráce se sociálním pracovníkem na řešení své nepříznivé situace.

Žádost o sociální bydlení v Domě s pečovatelskou službou si lze vyzvednout na ředitelství příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy, Školní 2213, Česká Lípa, případně vytisknout z webových stránek příspěvkové organizace www.ssmcl.cz.

O přidělení bytu v sociálním bydlení rozhoduje Rada města Česká Lípa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…