Česká Lípa: Městská policie zřizuje od 1. ledna oddělení prevence kriminality

26.10.2018 19:08

Na Městské policii Česká Lípa bylo zřízeno oddělení prevence kriminality, které začne fungovat od 1. 1. 2019. Dochází tak ke sjednocení postupu v této oblasti, kterou doposud vykonávala jak městská policie, tak i městský úřad.

Česká Lípa: Městská policie zřizuje od 1. ledna oddělení prevence kriminality
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Převedení agendy prevence kriminality z úseku kultury a sportu odboru příspěvkových organizací a cestovního ruchu do městské policie schválili radní.

Končí tak dvoukolejnost v prevenci kriminality, kdy na jedné straně stála městská policie a odborná lektorka dopravní výuky a na straně druhé městský úřad provádějící prevenci referentkou kultury a projektů odboru příspěvkových organizací a cestovního ruchu. Ukázalo se jako nutné vrátit výkon agendy prevence kriminality z městského úřadu zpět pod městskou policii.

Městská policie Česká Lípa proto k 1. 1. 2019 vytvořila oddělení prevence kriminality s pozicemi manažer prevence kriminality (agenda konaná na MěÚ), strážník – odborný lektor dopravní výchovy a asistenti prevence kriminality. Toto centrální řízení bude sjednocovat a koordinovat veškeré postupy a projekty v oblasti prevence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…