Česká Lípa: Místo zbouraného podchodu v Bulharské ulici bude chodník

19.04.2020 19:53

Nevzhledný podchod, který vedl z autobusového nádraží do Bulharské ulice v České Lípě, je srovnán se zemí. Demolice probíhala v režii státní organizace Správa železnic, na místě zbouraného podchodu vybuduje město nový chodník.

Česká Lípa: Místo zbouraného podchodu v Bulharské ulici bude chodník
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Demolice podchodu, který léta trápil mnoho občanů České Lípy, začala symbolicky na apríla, firma Chládek a Tintěra ji dokončila ve čtvrtek 16. dubna. Stavební práce spočívaly v rozebrání nadzemních konstrukcí podchodu, odbourání stropu tubusu a v jeho zasypání. Nyní je tedy na místě bývalého podchodu udusaný hliněný koridor. Ačkoli se tudy dá chodit, prosíme občany, aby se tomuto místu vyhnuli a pro bezpečný přístup na autobusové nádraží využívali i nadále odbočku z ulice 5. května. Chodník, který město přijde na zhruba 300 tisíc korun, začne město na místě zbouraného podchodu stavět v létě.

„Musíme počkat, až se nově navezená zemina pořádně usadí. Pokud bychom začali stavět dříve, chodník by se mohl právě postupným sedáním zásypu poškodit, což určitě nechceme. Navíc, jakmile bude naše část chodníku hotová, naváže na nás firma BUSCOM, která je majitelem autobusového nádraží, a kompletně opraví celý chodník na zdejším výstupišti. Mám z této akce opravdu velkou radost, protože určitě přispěje nejen k pohodlí občanů, ale zvýší i atraktivitu lokality. Zkoordinovat činnost mezi čtyřmi subjekty není jednoduché, jsem proto ráda, že se vše povedlo. A to i díky vstřícnosti zainteresovaných subjektů,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že technologickou odstávku ve stavbě město využije pro vysoutěžení firmy, která chodník postaví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…