Česká Lípa: Nový vyvolávací systém zlepšuje odbavování klientů

29.01.2019 12:15

Po několikadenním testování uvedl do plného provozu Městský úřad Česká Lípa nově nainstalovaný vyvolávací systém u několika svých přepážkových pracovišť, kde slouží k plynulejšímu a pro občana pohodlnějšímu odbavení jeho požadavku. Město za nový systém zaplatilo 630 tisíc korun a jeho technologie rozšiřuje také elektronické objednávání prostřednictvím webových stránek města.

Česká Lípa: Nový vyvolávací systém zlepšuje odbavování klientů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Přímo na pracovištích umožňuje v první řadě volbu konkrétního požadavku, s jakým tam občan přichází,“ zdůrazňuje Petra Dolečková, vedoucí správního odboru. „Jako starostka i jako občan města vítám na úřadě každou technologickou změnu k lepšímu. Nový systém jednak nahradil předchozí, který dosluhoval a některé služby vůbec neumožňoval, ale zároveň se nově rozšířil i na další pracoviště, kde tuto službu občané doposud postrádali,“ upřesňuje starostka Jitka Volfová.

Výměna systému tak proběhla na třech pracovištích - registru vozidel, osobních dokladů a řidičských oprávnění. Nově se pak rozšířil také na pracoviště evidence obyvatel, matriky a CZECHPOINTU.

Díky tomu se občané mohou nyní na všechna výše uvedená pracoviště předem objednat a to prostřednictvím městského webu (ZDE), kde se jim po kliknutí na „OBJEDNÁNÍ NA ÚŘAD“ na úvodní stránce rozbalí všechny možnosti, kam se mohou 2 měsíce dopředu objednat. Vyberou si termín i čas a po odeslání své objednávky obdrží potvrzovací e-mail na jimi uvedenou e- mailovou adresu. Neznamená to však, že odbaveni budou v ten den pouze objednaní klienti. Vyřizování jsou rovněž ti, kteří se neobjednali. Musí však počkat, až na ně přijde řada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …