Česká Lípa: Občané jednali s architekty o budoucnosti sídliště Holý Vrch

27.03.2018 19:01

Bezpečnost, doprava a parkování, zeleň na sídlišti, úprava zanedbaných prostor a trávení volného času, to byla hlavní témata, která občany sídliště Holý Vrch nejvíce zajímala, a které si především přejí řešit při chystané regeneraci svého sídliště.

Česká Lípa: Občané jednali s architekty o budoucnosti sídliště Holý Vrch
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Témata vyplynula z pocitových map, které byly ve dnech 12. – 13. 3. umístěny přímo na sídlišti, ale i na webových stránkách. Do pocitových map přispělo na 300 obyvatel „Holáku“.

V pondělí, 26. 3., pak v ZŠ Jižní došlo k setkání obyvatel se zástupci města, architekty, kteří budou regeneraci sídliště Holý Vrch projektovat a koordinátory ze společnosti Agora CE.

Setkání probíhalo formou pracovních stolů, diskuzí nad pracovními listy a na základě spolupráce mezi občany vznikaly návrhy na řešení stávajících problémů sídliště Holý Vrch.

Diskuzi koordinovala společnost Agora CE, jejíž zástupci představili mimo jiné výsledky pocitových map, které jsou v tuto chvíli k dispozici na webu ZDE.

Tým architektů ze společnosti AF-City Plan zase poukázal na některé současné problémy sídliště ze svého pohledu.

Výsledkem tohoto setkání bude souhrnná analýza podnětů občanů, kterou zpracuje Agora CE do 14 dnů. Tyto výsledky budou k dispozici ZDE.

Současně je budou mít k dispozici také architekti, kteří by před prázdninami měli představit návrh na regeneraci sídliště Holý Vrch.

Součástí celé akce byla i výstava výtvarných prací dětí, které malovaly, jak by jejich sídliště mělo vypadat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…