Česká Lípa: Opozice k městské autobusové dopravě

09.11.2017 16:47

Vedení města nejtěsnější většinou 13 hlasů z 25 protlačilo variantu tzn. Stávající upravenou, která omezuje počet spojů a účelově i autobusů. Tato varianta zapadá do scénáře tzv. společného dopravního podniku, ke kterému se nechalo vedení města z důvodů, které nám nejsou známy a o nichž nechceme spekulovat, patrně dotlačit vedením firmy BusLine, ve které plán vznikl.

Česká Lípa: Opozice k městské autobusové dopravě
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Cílem této úpravy tedy není optimalizace a zefektivnění MHD ve městě, ale nutnost vejít se do počtu 23 autobusů daného zákonem pro možnost obejití transparentní soutěže a zadání zakázky bez veřejné soutěže právě firmě BusLine.

Zrušení ranních (méně vytížených) linek může mít za následek i další výpadek počtu cestujících v odpoledních hodinách, protože se lidé budou z práce vracet autem, kterým ráno museli jet. Zrušení ranních i večerních linek může a nejspíš i bude mít negativní dopad na bezpečnost obyvatel a na další zhuštění dopravy, parkování a životní prostředí. Celkově povede ke snížení komfortu života ve městě a jde proti všem trendům.

Zároveň se ohrazujeme proti účelové tiskové zprávě města k odpovědi z ÚOHS, ve které vedení města demagogicky dovozuje, že varianta společného dopravního podniku je v souladu s právním řádem, ačkoliv ÚOHS pouze konstatuje, že až bude město skutečně konat, možná se k věci vrátí. Zároveň vedení města bagatelizuje zprávu protikorupčních organizací Oživení a Transparency International, které na podivné jednání upozorňují.

P. Procházková, Z. Ježák, T. Vlček
zastupitelé města Česká Lípa

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…