Česká Lípa: Příprava strategického plánu rozvoje města pokračuje

11.01.2017 19:51

Nástroj pro koncepčního řízení města a častá podmínka při žádání o evropské dotace – to je strategický plán rozvoje města. Proto mu Česká Lípa ve spolupráci s firmou GaREP věnuje prvořadou pozornost.

Česká Lípa: Příprava strategického plánu rozvoje města pokračuje
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Současná strategie pochází z roku 2002, z doby před vstupem ČR do Evropské unie. Hlavním cílem nového plánu je aktualizace a definice rámce rozvoje města nutná pro úspěšné čerpání dotací, zejména z evropských strukturálních fondů. I proto strategie zahrnuje období do roku 2023. Strategický plán tvoří analytická část, návrhová část a dvouletý akční plán.

V analytické části bude na základě dat a informací zachycena celková socioekonomická situace ve městě. „Součástí budou i výsledky dotazníkových šetření mezi obyvateli. V květnové debatě pro širokou veřejnost více jak sto občanů v panelových skupinách diskutovalo o čtyřech oblastech: 1. Doprava a technická infrastruktura, 2. Školství, veřejné a komerční služby, 3. Životní prostředí, zeleň a veřejná prostranství, 4. Život ve městě, bezpečnost, kultura a volný čas. Občané poukazovali nejvíce na špatné propojení autobusového a vlakového nádraží, nedostavěnou cyklostezku kolem řeky Ploučnice, málo parkovišť a dětských plácků, špatný stav divadla,“ připomíná místostarosta Juraj Raninec. Veřejné debatě předcházel průzkum formou internetového dotazníku, který vyplnilo zhruba tři sta lidí. K tomu se připočítalo dalších 350 názorů z šetření z ulic města.

V návrhové části budou stanoveny hlavní cíle rozvoje města a opatření k jejich naplnění. Akční plán pak bude obsahovat aktivity, které Česká Lípa vnímá jako prioritní a určené pro brzkou realizaci. „Výsledný dokument bude odrážet v maximální míře objektivní potřeby města a výsledky první českolipské veřejné ankety, v níž občané města označili své investiční priority. Cílem je dlouhodobý udržitelný ekonomický rozvoj České Lípy s co nejvyšší zaměstnaností občanů a s co nejúplnějším spektrem služeb,“ uzavírá starostka Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…