Česká Lípa: Půl milionu na modernizaci pokojů v porodnici

03.06.2018 13:52

Oddělení porodnice českolipské nemocnice obdrží od města dar ve výši 500 000 korun na modernizaci pokojů. Tuto částku schválili zastupitelé města na svém květnovém zasedání.

Česká Lípa: Půl milionu na modernizaci pokojů v porodnici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nemocnice s poliklinikou žádala město o jeden milion korun na rekonstrukci pokojů na gynekologicko-porodnickém oddělení, ale jelikož již v tomto roce šlo z městského rozpočtu do krajské nemocnice 550 000 Kč, bylo nyní schváleno dalších půl milionu.

„Letos jsme už nemocnici poskytli dotaci 550 tisíc korun na sociální služby poskytované na LDN občanům města, nyní je to dalších půl milionu korun. Nemocnice má svého vlastníka, kterým je Liberecký kraj, ten má zajistit kvalitní zdravotní péči a dobře vybavenou nemocnicí pro tuto spádovou oblast. Přesto jsme připraveni pomáhat a děláme to,“ uvedla starostka města Romana Žatecká.

Jednání o podpoře personálu

V roce 2016 město darovalo nemocnici 500 tisíc na domácí porodní pokoj, v roce 2017 dotací 326 tisíc korun dofinancovalo registrované sociální služby poskytované na LDN.

Město v současné době vede s nemocnicí jednání o finanční podpoře odborného zdravotního personálu, což bude zakládat další nároky na rozpočet města a tento bod je na programu jednání červnového zastupitelstva.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…