Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání tří veřejných zakázek

20.04.2019 11:49

Modernizovat část soustavy veřejného osvětlení, zrekonstruovat vnitřek Regionálního turistického informačního centra a začít s opravou rozvodů v základní umělecké škole. Zadávací podmínky těchto tří veřejných zakázek s celkovými předpokládanými náklady ve výši 5,9 milionů korun odsouhlasili českolipští radní.

Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání tří veřejných zakázek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Schválené zadávací podmínky poslouží jako podklady pro vypsání veřejných zakázek, ze kterých vzejdou vítězné firmy, které budou mít dané stavby na starosti.

„Zakázka na modernizaci veřejného osvětlení je první z celé řady dalších zakázek, v rámci které soutěžíme také jeden z vítězných návrhů v rámci projektu Tvoříme město. Kromě modernizace stávající soustavy totiž hledáme dodavatele také pro zcela nové veřejné osvětlení chodníku, který vede od staré sportovní haly a spojuje Sportareál s Wedrichovou ulicí,“ poznamenal místostarosta České Lípy Jaroslav Turnhöfer.

Kromě osvětlení u sportovní haly, které si lidé odhlasovali v rámci projektu Tvoříme město, chce radnice také modernizovat část stávající soustavy veřejného osvětlení. Modernizace se tak dočkají světla v Kovářově ulici od železničního přejezdu po křižovatku se Železničářkou ulicí a ve Škrétově ulici od křižovatky s ulicí 5. května po křižovatku s Hrubínovou ulicí. Sloupy veřejného osvětlení v těchto lokalitách jsou již na hranici životnosti.

Kromě toho, že sloupy budou zcela nové, budou nová především světla vybavená moderní LED technologií, která pomůže městu uspořit elektrickou energii. Náklady na zakázku jsou vyčíslené na cca 3 miliony korun.

„Jedná se o takzvanou zakázku na klíč. Kromě samotné stavby veřejného osvětlení v rámci zakázky soutěžíme i projekt, inženýrskou činnost, vyřízení potřebných povolení, údržbu veřejného osvětlení i nutné opravy. Vítězná firma také musí nové veřejné osvětlení udržet po dobu záruky v bezporuchovém stavu. A doba záruky by se měla pohybovat okolo deseti let,“ upřesnil českolipský místostarosta Martin Brož.

Rekonstrukci rozvodů nelze provádět při provozu školy

Kromě veřejného osvětlení se modernizace částečně dočká část jedné z budov městského úřadu, a to konkrétně prostory Regionálního turistického informačního centra. Náklady na stavební úpravy, v rámci kterých se počítá i s nákupem nového vybavení a vytvořením nových úložných prostor, jsou odhadnuté na 1,7 milionu korun. Cílem úprav je informační centrum zpřehlednit, zklidnit a celkově zpříjemnit pro návštěvníky.

„Opravu samozřejmě budeme provádět mimo hlavní turistickou sezonu, tedy od poloviny října zhruba do února příštího roku. Po dobu oprav bude informační centrum fungovat v náhradních prostorách, pravděpodobně v Kulturním domě Crystal,“ uvedl českolipský uvolněný radní Michal Prokop.

Radní na svém zasedání pak nezapomněli ani na školská zařízení. Odsouhlasili totiž zadávací podmínky pro 1. etapu celkové rekonstrukce rozvodů zdravotně technických instalací v základní umělecké škole. Náklady na tuto akci jsou odhadnuté na 1,19 mil. Kč, stavební úpravy budou probíhat o letních prázdninách.

„Rekonstrukce rozvodů je tak náročná, že ji nelze provádět při provozu školy. Proto nám na práci zbývají jen letní prázdniny, což není mnoho času. I z tohoto důvodu je projekt na opravu všech rozvodů rozdělen na etapy, jako první letos provedeme výměnu páteřního rozvodu vody a kanalizace v suterénu a přízemí, na který se pak budou napojovat další rozvody v následujících etapách oprav. Kromě této výměny však stihneme i rekonstruovat sociální zařízení v přízemí zušky u malých sálů,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová, do jejíž gesce školská zařízení města spadají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…