Česká Lípa: Škola ve Východní ulici by měla být do podzimu kompletně opravená

06.04.2021 17:56

Kompletní zateplení, ale i výměna rozvodů vody, výměna svítidel a další úpravy letos čekají jednu z budov mateřské školy Špičák, a to konkrétně objekt ve Východní ulici. Město již vysoutěžilo dodavatele stavby, hotovo by mělo být maximálně do října letošního roku.

Česká Lípa: Škola ve Východní ulici by měla být do podzimu kompletně opravená
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zakázku bude mít na starosti firma VERSANA s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 16,4 mil. Kč, což je cena o necelé tři miliony nižší, než byl předpoklad. Část nákladů, konkrétně 4,5 mil. Kč, zaplatí město z dotace z Operačního programu životní prostředí. Na realizaci všech stavebních prací má firma maximální dobu 7 měsíců.

Město chce školku kompletně zateplit, vyměnit okna, dveře, ale zároveň také zrekonstruovat rozvody studené a teplé vody, opravit požární vodovod, instalovat systém nuceného větrání, vyměnit vzduchotechniku v kuchyni, vyměnit svítidla, upravit otopný systém a zrekonstruovat sociální zařízení. Školka ve Východní ulici je poslední budovou MŠ Špičák, která neprošla zásadní rekonstrukcí. Naposledy město opravilo budovu školky v ulici Na Výsluní, rekonstrukce byla dokončena loni v létě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…