Česká Lípa: Smlouva na výstavbu koupaliště v Dubici je podepsána

16.09.2022 18:35 | Tisková zpráva

Česká Lípa nebyla venkovnímu koupališti nikdy blíž než nyní. Ve středu 14. září totiž byla přímo v přírodním areálu v Dubici podepsána smlouva mezi městem Česká Lípa a vybraným zhotovitelem, který venkovní bazén se zázemím v Dubici postaví.

Česká Lípa: Smlouva na výstavbu koupaliště v Dubici je podepsána
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Za město smlouvu podepsala starostka Jitka Volfová, za zhotovitele přímo v České Lípě Tomáš Kafka a Petr Eichler z CL- EVANS s.r.o., jedné ze dvou firem vítězného sdružení, v Praze smlouvu podepsali zástupci druhé firmy společnosti Metrostav DIZ s.r.o. Samotné stavební práce začnou na jaře 2023. „Kdybychom se stavbou začali bezprostředně po podpisu smlouvy, měli bychom hotovo až na podzim 2023, tedy mimo koupací sezonu. Areál už by ale byl v provozu a my bychom zbytečně přišli o měsíce záruční doby. Proto jsme samotný start prací posunuli až na jaro 2023, abychom koupací sezonu v roce 2024 už bezpečně stihli,“ upřesnil místostarosta města Martin Brož.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

„Česká Lípa čeká na venkovní koupaliště opravdu mnoho let. A nyní jej občané konečně dostanou. Bazén je zasazen do krásného prostředí již nyní dobře fungujícího areálu, kde je kapacitní parkoviště i zastávka MHD. Nikdo z České Lípy to sem nebude mít daleko. Koupaliště má maximální možnou kapacitu, které lze v přírodním areálu v Dubici dosáhnout. Navíc zde bude vyžití pro každého, dráhy na plavání, brouzdaliště pro nejmenší, spousta vodních atrakcí i tobogán. Na projektu jsme si dali opravdu záležet, abychom si byli jisti, že občanům nabídneme to nejlepší, co můžeme. Věřím, že to po dostavbě koupaliště občané ocení a budou jej hojně navštěvovat,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Veřejnou zakázku na výstavbu venkovního bazénu se zázemím v přírodním areálu v Dubici získalo sdružením firem „Společnost Metrostav DIZ + CL-EVANS pro stavbu Koupaliště Dubice“ za nabídkovou cenu 242,4 mil. Kč bez DPH. „Cena, kterou jsme vysoutěžili, je srovnatelná s cenami podobných zakázek, které se v ČR realizovaly. Výhodou je, že ve stávajícím areálu v Dubici již je kapacitní parkoviště. Kdyby tam nebylo, byla by cena ještě vyšší, protože bychom ho museli vybudovat. Navíc areál v Dubici lze využívat téměř celý rok, a to díky atrakcím, které nutně nevyžadují horké letní počasí, jako je 3D bludiště nebo minigolf,“ doplnila českolipská starostka.

Budoucí areál koupaliště v Dubici počítá s velkým bazénem s vodními hrátkami a dvěma drahami pro plavání o rozloze 933 m2, tobogánem a skluzavkami s dojezdovým bazénkem a také dětským bazénem o rozloze 210 m2. Do areálu jsou organicky začleněny stávající atrakce, a sice soustava vodních hrátek a také velké 3D bludiště. Kompletně nově bude vybudováno zázemí pro návštěvníky včetně sociálního zařízení, sprch, převlékáren a také velkého venkovního občerstvení. Zachován by měl být vodní vlek i stávající hřiště na minigolf. Kapacita koupaliště je projektována na 863 lidí celkem a 333 lidí v obou bazénech. Autorem projektu je zkušená firma CENTROPROJEKT GROUP a.s. Zlín, která projektovou dokumentaci zpracovala za 3,6 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…