Česká Lípa: Soutěž Do práce na kole odstartovala

08.05.2019 9:37

Soutěž Do Práce na kole, jejímž oficiálním partnerem je i město Česká Lípa, odstartovala. Po celý měsíc květen budou lidé do práce chodit pěšky, jezdit na kole či na koloběžce a sbírat potřebné kilometry a dny, kdy se do práce nedopravují autem.

Česká Lípa: Soutěž Do práce na kole odstartovala
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Jako motivace k lepším výkonům slouží takzvané Akce na triko, kdy po prokázání tričkem či nákrčníkem s logem soutěže získáte v různých podnicích zajímavé slevy. V České Lípě máme Akce na triko hned tři. Pokud zavítáte do kavárny a pražírny kávy KafeLaky v Berkově ulici a prokážete se účastnickým tričkem či nákrčníkem, vychutnáte si výbornou vařenou kávu se slevou 30 %. Pokud vás vaše kroky zavedou do Kavárny Split či Cafe Union a taktéž se prokážete oděvem s logem akce Do práce na kole, získáte na veškerý sortiment v běžné nabídce slevu 15%.

Slíbili jsme také, že cyklistům doporučíme nejjednodušší  a nejbezpečnější trasy, jak se z velkých českolipských sídlišť dostat do průmyslové zóny v Dubici, kde pracuje zřejmě nevíce občanů.

Příklady tras uvádíme níže:

Přes centrum města je zřejmě nejvýhodnější využít cesty v městském parku a následně projet ul. Mikovcovou a Mikulášskou na nám. TGM a následně pokračovat Tržní a Sokolskou ul. ke Kulturnímu domu Crystal a dále přes městský stadion do Dubice.
Zpět se dá od Crystalu dojet ke kavárně UNION a pak ul. Jindřicha z Lipé, Prokopa Holého, Tržní a Klášterní do Mikovcovy a do městského parku.

Ze sídliště Lada je při cestě do městského parku možné použít ul. Severní a následně ul. Střelnice a U Střelnice.

Pro cestu ze sídliště Špičák je výhodné použití lávky přes ul. Bardějovskou a pokračovat do parku přes palackého nám. Ze Zhořelecké ul. je možné pro příjezd k lávce využít podchod pod Žitavskou ul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…