Česká Lípa: Spolupráce města s Euroškolou bude mít jasná pravidla

18.07.2016 9:16

Spolupráce města Česká Lípa s Euroškolou bude pokračovat na základě velmi dobré předchozí spolupráce. Na tom se předběžně dohodly starostka města Romana Žatecká společně s ředitelkou školy Petrou Kašparovou a její zástupkyní Michaelou Hostinskou. Jednání byl přítomen také ředitel Městské policie v České Lípě Vladimír Jeník.

Česká Lípa: Spolupráce města s Euroškolou bude mít jasná pravidla
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Přejeme si, aby naši studenti viděli spektrum činnosti městské polici zevnitř,“ předeslala úvodem ředitelka Euroškoly. Stejnou představu má také starostka města: „Strategií města je, aby městská policie byla subjektem, na který se občané v případě potřeby nebo nutnosti mohou s důvěrou obrátit. Cením si toho, že pod vedením současného ředitele městské policie se tato strategie naplňuje. A zájemcům z řad studentů bychom měli umožnit, aby práci městské policie poznali. Jsou to možná naši budoucí strážníci.“

Zástupkyně Euroškoly představily starostce města svoji vizi v další spolupráci školy a městské policie. V podstatě budou studenti na praxi, aby poznali, jak si městská policie stanovuje schéma pracovního dne, s jakými problémy se potýká a co musí každodenně ve své práci řešit. Již nyní má škola spolupráci s Hasičským záchranným sborem a z řad studentů se již postupně krystalizují potenciální hasiči-záchranáři. A obdobně to může být také v případě městských strážníků. Spolupráci města a Euroškoly formou praxe studentů bude projednávat rada města na svém srpnovém jednání s možností uzavření písemné dohody mezi oběma subjekty.

Závěrem převzala starostka města písemné poděkování školy za prováděnou osvětu českolipských strážníků pro studenty Euroškoly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…