Česká Lípa: Sportovní hry seniorů bez hranic

11.06.2018 13:48

Nejen sportovní soupeření českolipských a žitavských seniorů, ale i vzájemné poznávání a navazování nových přátelství během společných chvil, přinesou Sportovní hry seniorů bez hranic. Ty se, díky finanční podpoře Evropské unie a euroregionu Nisa, konají 15. – 16. června 2018 v České Lípě.

Česká Lípa: Sportovní hry seniorů bez hranic
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Chceme posílit přeshraniční spolupráci mezi městy Česká Lípa a Žitava, vždyť žijeme jen kousek od sebe a ze strany občanů panuje mezi oběma městy čilý ruch, který by se neměl omezit jen na výhodné nákupy či gastronomii. Chceme se potkávat i na jiných úrovních, a právě prvním takovým krokem je setkání seniorů, protože víme, jak pozitivní ohlas mezi českolipskými staršími občany měla podobná akce s partnerským městem Mittweida. Nyní přicházíme se Žitavou a já jsem za toto setkání moc ráda a věřím, že naše seniory nejen potěší, ale především pobaví,“ uvedla starostka města Romana Žatecká.

Žitavští senioři přijedou v pátek a zavítají do Penzionu s pečovatelskou službou v Dolní Libchavě, kde se i celé soutěžní odpoledne odehraje. Rovněž budou přichystány tvořivé dílny, v nichž si zájemci vyrobí drobné upomínkové předměty. Večer pak všechny čeká grilování a posezení při muzice.

Setkávání seniorů bez hranic

Druhý den si němečtí hosté prohlédnou město a poté už společně s českolipskými seniory vyrazí na plavbu lodí po Máchově jezeře, kterou svým výkladem osvěží historik Ladislav Smejkal.

Akce se koná v rámci projektu „Setkávání seniorů bez hranic“ podpořeného Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…