Česká Lípa: Stavba lávky z Kopečku na Svárov byla zahájena

24.08.2022 21:33 | Tisková zpráva

Předáním staveniště byla ve středu 24. srpna oficiálně zahájena realizace stavby lávky z Kopečku na Svárov v České Lípě. Samotné stavební práce by měly začít na začátku září. Lávka, která propojí českolipské čtvrtě Kopeček a Svárov rozdělené silnicí I/9, by měla být hotová na jaře 2023. Dopravní omezení, které budou stavbu lávky provázet, budou minimální.

Česká Lípa: Stavba lávky z Kopečku na Svárov byla zahájena
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zhotovitelem stavby je firma VIAMONT Servis a.s., která zvítězila ve výběrovém řízení s cenou 27,3 mil. Kč. Lávka bude dlouhá cca 60 metrů, široká čtyři metry a bude sloužit chodcům i cyklistům. Bude mít ocelovou obloukovou konstrukci se zavěřenou betonovou mostovkou a veřejným osvětlením. Součástí stavby bude i vybudování připojovacích komunikací. Na straně Kopečku bude lávka začínat v ulici U Kola v křižovatce se Zimní ulicí, na straně Svárova bude končit na louce u hasičské zbrojnice, odkud lze místní cestou dojít až do ulice Karla Poláčka.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

V průběhu stavby se musí řidiči připravit na omezení na silnici I/9 při vjezdu do České Lípy, kde bude snížena rychlost ze 70 km/h na 50 km/h a v nejužším místě na 30 km/h. „V přilehlých komunikacích na Kopečku a Svárově budou dopravní omezení jen nárazová, například v momentě, kdy se bude na místo přivážet větší stroj. Neměla by zde být kompletní uzavírka ani zpomalení,“ uvedl Jaroslav Burda, stavbyvedoucí firmy VIAMONT Servis a.s. Zemní práce a hlubinné založení lávky budou zahájeny v září.

„Na tuto lávku čekají místní občané již mnoho let. Jsem ráda, že se vše podařilo a začali jsme s její stavbou. Místním obyvatelům lávka usnadní cestu do sousední čtvrtě, ušetří jim čas i nachozené kilometry a bude bezpečným místem pro přecházení. Navíc bude i velmi zajímavou vstupní branou do města. Věřím, že bude stavba běžet bez komplikací a na jaře příštího roku bude lávka hotová,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Projektovat se začala lávka v říjnu 2020, autorem projektu jsou projektanti z firmy VANER s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 908tis. Kč. V únoru letošního roku pak město vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…