Česká Lípa: Taxikáři musí mít evidenční nálepku

22.08.2020 17:15

Dovolujeme si upozornit, že 1. 7. 2020 vstoupila v účinnost novela zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, která ukládá nové povinnosti pro dopravce vozidel taxislužby. Tou nejzásadnější je, pořídit si do konce roku 2020 evidenční nálepku vozidla taxislužby (pro všechny druhy taxislužby).

Česká Lípa: Taxikáři musí mít evidenční nálepku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tuto evidenční nálepku je možné pořídit pouze na dopravním úřadě (odboru dopravy) podle sídla podnikání. Za evidenční nálepku je účtován správní poplatek 500,- Kč. Na evidenční nálepce je uvedeno identifikační číslo (IČ, IČO) dopravce a registrační značka (RZ, SPZ) vozidla.

Od července nastaly i další změny, a to např., že dopravce musí být v Registru silničních vozidel provozovatelem vozidla, již nestačí být pouze vlastníkem vozidla. V Registru silničních vozidel musí být vozidlo navíc zapsáno na dopravce, tedy na podnikatele, tzv. „na IČ“. Tyto podmínky (a některé další jako je např. roční platnost technické prohlídky u vozidel taxislužby, označení vozidel) budou mj. kontrolovány při vystavování evidenční nálepky. Pokud dopravce taxislužby uvedené podmínky nesplní, nebude mu vydána nálepka a vozidlo mu bude po 1. 1. 2021 vyřazeno z evidence vozidel taxislužby.

Radíme proto dopravcům taxislužeb, aby nenechávali vydávání evidenční nálepky na poslední chvíli.
Kompletní metodickou pomůcku pro dopravce a řidiče ke změnám právní úpravy taxislužby v roce 2020 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…