Česká Lípa: Tělocvična na ZŠ Dr. M. Tyrše dostane novou střechu

26.05.2019 17:12

Českolipští radní na svém zasedání 14. května přidělili dvě zakázky vítězným dodavatelům. Nyní tak známe firmy, které se postarají o realizaci zakázky na novou střechu nad tělocvičnou u ZŠ Dr. M. Tyrše a rekonstrukci sociálního zařízení v mateřské škole Šikulka. Obě zakázky jsou naplánované na letní prázdniny.

Česká Lípa: Tělocvična na ZŠ Dr. M. Tyrše dostane novou střechu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Novou střechu, okapy, hromosvody a část krovu nad tělocvičnou ZŠ Dr. M. Tyrše opraví firma Milana Szaba za vysoutěženou cenu 1, 066 mil. Kč. Náklady na tuto zakázku byly odhadnuté na 1,080 mil. Kč, vysoutěžená cena tak odpovídá ceně odhadnuté při vypisování zakázky.

Zakázku na první etapu rekonstrukce sociálního zařízení v MŠ Šikulka, v rámci které se budou vyměňovat také rozvody, elektroinstalace, topení a obklady, získala firma VERSANA s.r.o. za cenu 2, 266 mil. Kč. Náklady na tuto zakázku byly odhadnuté na 2,420 mil. Kč, město by tedy mělo na této zakázce ušetřit zhruba 154 tis. Kč.

Součástí výběrového řízení na rekonstrukci sociálního zařízení v MŠ Šikulka byla také zakázka na rekonstrukci sociálního zařízení v ZŠ 28. října. Do výběrového řízení se však přihlásila jen jedna firma a navíc s nabídkou o zhruba půl milionu vyšší, než byla předpokládaná cena.

„Náklady na realizaci této zakázky byly odhadnuté již před nějakou dobou. Při přepočtu na současné ceny by nákladová cena srovnatelná s nabídnutou cenou. I tak jsme se ale rozhodli zakázku vypsat znovu. Věříme, že se nám sejde více zakázek a podaří se cenu za zakázku snížit,“ upřesnil českolipský místostarosta Martin Brož.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…