Česká Lípa: V příštím školním roce se otevřou obory střední zdravotnické školy

21.09.2017 8:35

Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání schválila otevření střední zdravotnické školy v České Lípě. Od 1. září 2018 by tak zde mohli začít studovat první budoucí zdravotničtí asistenti a ošetřovatelé.

Česká Lípa: V příštím školním roce se otevřou obory střední zdravotnické školy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Vznik zdravotnických oborů v České Lípě patří mezi dlouhodobě diskutované rozvojové záměry Libereckého kraje. Až dosud museli uchazeči o studium zdravotnických oborů odjíždět studovat z Českolipska do Ústeckého či Středočeského kraje. Po středním zdravotnickém personálu je na trhu práce významná poptávka a do budoucna se dá očekávat její růst.

„Vznik zdravotnických oborů je také vázán na Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a. s. vlastněnou krajem. Ta nejenže záměr podporuje, ale přislíbila i spolupráci při zajištění výuky,“ dodává k záměru Petr Tulpa, náměstek hejtmana.

Zdravotnická škola v České Lípě bude odloučeným pracovištěm Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Liberci. V prvních dvou letech bude škola sídlit v prostorách Obchodní akademie v České Lípě na náměstí Osvobození, poté kraj zhodnotí zájem o studium zdravotnických oborů a školu případně přesune do větších prostor.

V České Lípě tak budou k 1. 9. 2018 otevřeny dva nové obory vzdělání: Zdravotnický asistent zakončený maturitní zkouškou a Ošetřovatel zakončený výučním listem. K otevření zdravotnických oborů v České Lípě je ještě nutné rozhodnutí ministerstva školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…