Česká Lípa bude hledat firmu, která postaví lávku ze Svárova na Kopeček

16.02.2022 18:18 | Tisková zpráva

Spojnicí mezi dvěma českolipskými čtvrtěmi Kopečkem a Svárovem bude nová lávka přes silnici I/9. Lávka bude sloužit chodcům i cyklistům a spojí dvě části České Lípy rozdělené frekventovanou silnicí. Projektová dokumentace je hotová, město tak začne hledat firmu, která lávku postaví. Se stavbou by českolipská radnice ráda začala ještě letos.

Česká Lípa bude hledat firmu, která postaví lávku ze Svárova na Kopeček
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Předmětem veřejné zakázky bude instalace lávky pro pěší a cyklisty s ocelovou obloukovou konstrukcí se zavěšenou betonovou mostovkou, vybudování připojovacích komunikací a veřejného osvětlení. Předpokládaná cena veřejné zakázky je 14,5 mil. Kč, město ale chce podat žádost o dotaci se Státního fondu dopravní infrastruktury, ze kterého může získat dotaci až do výše 85 % uznatelných nákladů.

„Aby se lidé dostali z Kopečku na Svárov rychle a nemuseli obcházet celou čtvrť, často přebíhají přes frekventovanou silnici I/9, a to i s dětmi nebo psy, které venčí. Jejich počínání je samozřejmě velmi nebezpečné, osobně jsem ráda, že se v místě zatím nestala závažná dopravní nehoda. Vybudováním lávky tak propojíme dvě rozdělené části města, zajistíme lidem bezpečí a zároveň vybudujeme zajímavou vstupní bránu do města,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že odhadovaná doba realizace stavby je 9 měsíců.

Lávka bude na Kopečku začínat na městském pozemku v ulici U Kola, na Svárově pak bude končit u pěšiny za hasičkou zbrojnicí, která pak pokračuje do ulice Karla Poláčka. Na této straně muselo město získat pozemek od soukromého majitele, louku o rozměrech cca 4000m2 město v loňském roce koupilo za 2,1 mil. Kč.

Projekt lávky zpracovala Projekční kancelář VANER s.r.o. Liberec, která v roce 2020 zvítězila ve výběrovém řízení s cenou 908 tis. Kč. V České Lípě již tato firma navrhla podobu lávky přes Ploučnici v parčíku Milady Horákové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…