Česká Lípa opět vyzývá - udělejme město krásnější

31.03.2019 10:39

Jakmile slezou poslední zbytky sněhu a námrazy, ukáže se každoročně na českolipských ulicích krutá pravda – několikaměsíční nánosy odpadků, nedopalků, psích exkrementů a zbytků posypu, které je třeba uklidit. Kompletní uklízecí technika může vyjet až s prvním dubnovým dnem, proto Česká Lípa i v letošním roce prosí své obyvatele o pomoc. Již po dvaadvacáté proto českolipští radní odsouhlasili vyhlášení dobrovolné úklidové akce „Za Českou Lípu krásnější“.

Česká Lípa opět vyzývá - udělejme město krásnější
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město tak nejen dá vzpomenout na Den Země, který je každoročně 22. dubna, již popáté se zapojí také do celostátní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, která se koná v sobotu 6. dubna.

„S prosbou se obracíme na všechny českolipské občany, ale také školky, školy, firmy i neziskové organizace, aby městu pomohli co nejrychleji po zimě uklidit a aby Česká Lípa tedy rychleji byla opět čistá a krásnější. Některé skupiny nečekaly na výzvu města a do úklidu se zapojily už v březnu, jako například českolipští atleti nebo florbalisté. Jim patří náš dík, ale poděkování patří samozřejmě každému, kdo se do úklidové akce zapojí,“ uvedl českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer.

Úklidová akce je vyhlášena na celý duben pro všechna veřejně přístupná místa v České Lípě a jejím okolí. Pokud se budou občané chtít do úklidové akce zapojit, mohou si na odboru životního prostředí, u paní Bc. Terezy Krausové (krausovat@mucl.cz nebo tel. 487 881 216) na českolipské radnici vyzvednout nezbytné pomůcky – pytle a rukavice. Po skončení úklidu pak jen stačí tamtéž nahlásit, kde pytle odpadem nechali a město zajistí jeho odvoz. Pokud by občané v průběhu úklidu odhalili místo s velkým množstvím velkoodpadu či černou skládku, stačí nahlásit na odboru správy majetku u pana Ing. Milana Blechy (blecha@mucl.cz nebo tel. 487 881 242).

„Vedení města se do úklidu samozřejmě také zapojí. Letos se vydáme společně se žáky ze základní školy Lada uklidit zahradu patřící k Domu s pečovatelskou službou na Ladech, vrhneme se samozřejmě i na okolí sousedící s areálem domu,“ doplnil místostarosta.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…