Česká Lípa pokračuje ve spolupráci s obcemi a městy na Českolipsku v oblasti sociálních služeb

27.12.2022 13:49 | Tisková zpráva

Již dva roky vyvíjí město Česká Lípa aktivitu směrem k ostatním obcím a městům na Českolipsku, aby se zapojily do společného plánování sociálních služeb.

Česká Lípa pokračuje ve spolupráci s obcemi a městy na Českolipsku v oblasti sociálních služeb
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Cílem tohoto projektu je především zajištění kvalitních sociálních služeb, které budou dostupné ve všech obcích a pro všechny, kteří je potřebují. Do společného projektu je v tuto chvíli zapojeno 34 obcí na Českolipsku, hmatatelným výsledkem je vytvoření a schválení Komunitního plánu sociálních služeb ORP Česká Lípa 2022-2026 ve všech zapojených obcích. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Na podporu procesu komunitního plánování na území ORP Česká Lípa pro rok 2022-2023 získalo město individuální dotaci z rozpočtu Libereckého kraje. Proces je finančně podporován v programu Oblast podpory Sociální věci – Komunitní plánování obcí, název projektu: Zajištění plánování sociálních služeb na území ORP Česká Lípa – komunitní plánování obcí.

Po schválení Komunitního plánu je další fází projektu společné financování sociálních služeb na Českolipsku. Tento způsob financování je v době stálého zvyšování nákladů na provozování sociálních služeb i počtu klientů pro provozovatele sociálních služeb výhodný, zajistí větší stabilitu, zároveň pomůže udržet kvalitu služeb. V roce 2023 proto započnou vyjednávání se zapojenými obcemi o konkrétní částce na obyvatele, kterou by na spolufinancování sociálních služeb obce přispívaly. Se zavedením systému spolufinancování se pak počítá v roce 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…