Česká Lípa připraví tři nové ordinace pro zubaře

10.06.2023 20:08 | Tisková zpráva

Tři nové zubní ordinace včetně čekárny a sociálního zázemí pro pacienty vybuduje město Česká Lípa v přízemí bytového domu v Pražské ulici čp. 3039. Cílem radnice je ve městě udržet stávající či případně získat i nové zubní lékaře.

Česká Lípa připraví tři nové ordinace pro zubaře
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ordinace by mohly být hotové ještě v letošním roce, rada města navíc na svém květnovém jednání odsouhlasila smlouvu o smlouvě budoucí nájemní s firmou STOMINAS s.r.o., která v nových prostorech bude zubní ordinace provozovat.

„Nechceme a nemůžeme se spokojit se situací, kdy budeme jenom čekat, zda k nám do města přijde nový zubař nebo praktik. Současná situace, kdy lidé musí dojíždět k zubaři do jiných měst, je nedůstojná, a proto jsme se rozhodli jednat,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29725 lidí

Nyní jsou prostory v přízemí bytového domu v Pražské ulici nevyužívané, ve stavu hrubé stavby bez omítek a rozvodů. Výběrové řízení na firmu, která v tomto prostoru provede potřebné stavební úpravy, se chýlí ke konci. Předpokládaná hodnota zakázky je 4,8 mil. Kč vč. DPH, hodnotícím kritériem není jen cena, ale také doba realizace stavby. Stavební práce by se měly rozjet na konci června, termín dokončení stavby záleží na podaných nabídkách.

„Začátkem letošního roku jsem řešila zapeklitou situaci se zubní ordinací paní doktorky Naboichenko, která nyní prozatím sídlí v českolipské nemocnici. Jelikož nemocnice chce do prostor, které má nyní paní doktorka Naboichenko pronajaté, rozšířit rehabilitační oddělení o dětskou ergoterapii a dětskou fyzioterapii, hrozilo, že přijdeme v České Lípě o dalšího zubního lékaře. S oběma stranami jsem proto jednala a podařilo se domluvit, že se ordinace paní doktorky prozatím z nemocnice stěhovat nebude. Zůstane zde do doby, než budou ordinace v Pražské ulici hotové. Jakmile budou prostory připravené, zubní ordinace paní doktorky Naboichenko se sem přesune. Děkuji všem za vstřícnost a rychlé jednání, díky kterému se podařilo paní zubařku ve městě udržet,“ doplnila českolipská starostka.

Firma STOMINAS s.r.o. bude mít nové prostory od města pronajaté za cenu 217 tis. Kč/rok + energie a služby, a to na dobu určitou pěti let s možností prodloužení. Ordinace zde budou nejdříve v září letošního roku, vše ale záleží na termínu dokončení stavebních prací. Před zahájením činnosti ordinací musí mít firma uzavřené smlouvy se zdravotními pojišťovnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…