Česká Lípa učinila další krok v řešení problematické lokality ve Staré Lípě

01.06.2021 10:40

Komplexně chce město Česká Lípa přistoupit k nápravě tristního stavu lokality rodinných domů ve Staré Lípě. Na svém květnovém jednání tak českolipští radní schválili zadávací podmínky veřejné soutěže na výběr projektanta, který zpracuje projekt dopravního řešení celé lokality.

Česká Lípa učinila další krok v řešení problematické lokality ve Staré Lípě
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Projekt na vybudování vodovodu a kanalizace, které město plánuje v lokalitě realizovat jako první, město vysoutěžilo už na konci loňského roku. Nový projekt byl měl s tímto vytvořit harmonický celek.

V lokalitě rodinných domů ve Staré Lípě její obyvatelé stále nemají dořešeny inženýrské sítě, zejména vodovod a splaškovou kanalizaci, které jsou v nevyhovujícím stavu. Obyvatelé proto své domy nemohou zkolaudovat a řádně užívat. Aby město mohlo sítě do země správně uložit, je nutné znát přesné řešení budoucí komunikace.

Předmětem veřejné zakázky tak je zpracování kompletní projektové dokumentace nové komunikace, dále pak zajištění inženýrské činnosti, součinnost při výběru zhotovitele stavby a autorský dozor. Naprosto nutná je také spolupráce se zhotovitelem projektové dokumentace vodovodu a kanalizace Ing. Ludvíkem Nesnídalem, který na svém projektu již pracuje.

„Bez projektu na výstavbu komunikace není možné dokončit projekt výstavby kanalizace a vodovodu. Věřím proto, že se nám podaří projektanta vysoutěžit a vše řádně připravit. Oba projekty by mohly být hotové na přelomu letošního a příštího roku. Pak musíme získat na stavby stavební povolení a dořešit další majetkoprávní vztahy, což jistě také zabere několik měsíců. Pokud vše dobře půjde a nikde se nic nezasekne, mohli bychom už v polovině příštího roku soutěžit firmu, která vodovod a kanalizaci postaví. Moc bych si to přála, protože si to lidé, kteří si v této lokalitě zažili své, jistě zaslouží,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…