Česká Třebová: Město řeší s dodavatelem stavby kvalitu povrchu kompostárny

06.02.2023 11:11 | Tisková zpráva

V létě minulého roku byla v areálu skládky u Třebovice otevřena nová kompostárna, která zpracovává bioodpad dovezený z města. Během začátku provozu však začaly najevo vycházet problémy se stavem povrchu, který se v některých místech pod zátěží strojů drolil.

Česká Třebová: Město řeší s dodavatelem stavby kvalitu povrchu kompostárny
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

„V době otevření kompostárny jsem ještě působil na postu jednatele městské společnosti Eko Bi, která zajišťuje provoz kompostárny. Problému jsme si všimli bezprostředně po jejím uvedení do provozu, kdy v teplých letních dnech bylo možné povrch rozdrolit pouhým pohybem boty. 

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30588 lidí
O oprávněnosti našich obav nad stavem plochy nás přesvědčil následný rozbor odebraných vzorků, ze kterého je jasně patrné, že povrch není minimálně v obrusné části dostatečně kvalitní,“ uvedl bývalý jednatel městské společnosti a současný starosta Zdeněk Řehák.

V tomto týdnu proběhlo na českotřebovské radnici jednání se zhotovitelem stavby, který uznal potřebu nápravy. O tom, v jakém rozsahu dojde na kompostárně k výměně povrchu, se rozhodne v jarních a letních měsících letošního roku. Vzhledem k tomu, že kompostárna je již v provozu, bude nutné nejprve jednotlivé rulíky odrhnout. O dobu trvání tohoto sledovacího období bude na základě dohody s dodavatelem následně prodloužena záruční doba.

„Jsem rád, že se nám podařilo dospět ke kompromisu, který je akceptovatelný pro obě strany. Důležité bude zajistit, aby práce v rámci reklamace co nejméně narušovaly provoz kompostárny,“ uvedl po jednání s dodavatelem stavby starosta Zdeněk Řehák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…