Česká Třebová: Polní cesta k chatě u Floriána se dočká nového povrchu

28.04.2021 15:03

Již v letošním roce dojde v katastrálním území Parník k investiční akci Státního pozemkového úřadu, který zajistí rekonstrukci polní cesty mezi letištěm U Dvora a lokalitou U Floriána. Téměř 1,2 km dlouhý úsek se tak dočká nového asfaltobetonového povrchu.

Česká Třebová: Polní cesta k chatě u Floriána se dočká nového povrchu
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

 Město Česká Třebová se na akci bude podílet rekonstrukcí dvou navazujících úseků o délce 34 m a 160 m. Za tímto účelem je v městském rozpočtu pro letošní rok vyčleněna částka 2 050 000 Kč.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Z důvodu realizace stavby je nutné přistoupit ke kácení některých dřevin v lokalitě.

Jedná se především o dřeviny vyrůstající přímo z odvodňovacího příkopu, které jsou náletového původu. To se týká také dřevin, u kterých zasahují do příkopu pouze některé z kmenů větvících se od země. Dlouhověké stromy záměrně vysazené v pravidelném zástupu nebudou stavbou dotčeny. V tomto stromořadí budou pokáceny pouze suché dřeviny (jeden jeřáb a jedna třešeň) a stromořadí bude opět doplněno realizací náhradní výsadby. Celkem by se v blízkosti cesty mělo pokácet 15 vrb jív, 3 topoly osiky, 1 javor mléč, 1 jírovec maďal, 2 břízy bělokoré, 1 hloh, 4 trnky obecné, 2 třešně ptačí, 1 jeřáb ptačí, 2 jasany ztepilé, 1 javor klen. Vzhledem ke skutečnosti, že ke kácení dřevin bude docházet po zahnízdění ptactva, bude nutné v místě nejprve přistoupit k ornitologickému průzkumu. Náhradní výsadba bude ve stejné lokalitě stanovištně původními druhy v celkovém počtu 15 stromů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…