České Budějovice: Chodník v ulici Karla Vinařického čeká oprava

27.11.2018 19:09

Předmětem opravy povrchu chodníku v ulici Karla Vinařického je výměna nevyhovujícího asfaltového povrchu o celkové ploše asi 310 m2.

České Budějovice: Chodník v ulici Karla Vinařického čeká oprava
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Práce už byly zahájeny, ale hned při odstraňování asfaltového povrchu se na stavební firmu obrátili majitelé přilehlých nemovitostí s prosbou o posunutí termínu prací. Jako důvod uvedli, že chtějí své domy odizolovat, což by znamenalo, že budou vstupovat na nové chodníky a mohou je tak poškodit. Město tuto opodstatněnou prosbu vyslyšelo a termín prodloužilo z původního konce listopadu na 10. prosince,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Na uvedeném místě dojde k výměně stávajících silničních obrubníků a veřejného osvětlení, upraveny budou podkladní vrstvy a bude tam položena nová zámková dlažba společně s prvky pro nevidomé v červené barvě. Cena stavby je 1,9 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…