České Budějovice: Demolice přístřešků před Družbou skončí dřív

23.08.2020 19:53

Od začátku prázdnin se na Pražské třídě v prostoru před Družbou konaly rozsáhlé demoliční práce, jejichž cílem bylo odstranění poškozených a technicky nevyhovujících přístřešků.

České Budějovice: Demolice přístřešků před Družbou skončí dřív
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o náročné a specifické práce za použití zdvihací techniky, bylo v prostoru před staveništěm po celou dobu rozsáhlé dopravní omezení. S tímto souviselo i dočasné zrušení autobusové zastávky, která je cestující veřejností velmi využívaná. Harmonogram prací byl podle smlouvy plánován tak, aby demolice byla ukončena a prostor předán do 5. září. Díky zvýšenému úsilí zhotovitele a důslednému dozoru ze strany úředníků odboru správy veřejných statků, se podařilo urychlit celý proces demolice a s ním spojených prací o 14 dní,“ konstatuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že na posledním kontrolním dni bylo rozhodnuto, že frekventovaná autobusová zastávka bude zprovozněna s předstihem, a to už v ranních hodinách v úterý 25. 8. 2020.

„Dopravního omezení a uzavření zastávky bylo využito k opravě povrchu komunikace v prostoru před zastávkou. V následujících týdnech tam bude osazen přístřešek pro zvýšení komfortu občanů čekajících na autobus. Dále bude provedena údržba zeleně a podle nutnosti i opravy chodníku,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …