České Budějovice: Děti dostanou nové jesle

28.08.2013 17:18

Do jeslí v Čéčově ulici rodiče poprvé přivedou své děti začátkem září. Rozšíření stávající kapacity městských jeslových zařízení v ulicích E. Pittera a K. Štěcha je velmi žádáno a vítáno.

České Budějovice: Děti dostanou nové jesle
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Jde o zcela nově vybudované zázemí, které  zvyšuje  počet míst pro nejmenší děti o dvaadvacet a usnadní tak dospělým návrat do pracovního poměru. Navíc je jim nabízeno pravidelné hlídání, kdy při volné kapacitě jsou do jeslí na jeden den v týdnu přijímány děti, jejichž rodič pobírá rodičovský příspěvek,“ konstatuje náměstek primátora Petr Podhola. Je možné využít pravidelné i nepravidelné hlídání. Tyto formy lze kombinovat a pečující rodič nepřichází o nárok na výplatu příspěvku. V minulém roce jich využilo 194 rodičů a z hlídání přešlo 71 dětí na trvalé umístění.
 
„V roce 2010 byla původní kapacita jeslí zřizovaných městem 75 míst. Od roku 2011 začalo postupné navyšování a k 1.4.2013 dosáhl celkový počet už 100 míst. Od 2. září 2013 bude nová kapacita českobudějovických jeslí 122 míst,“ dodává k investici za celkem 2 300 000 korun náměstek Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…