České Budějovice: Dotace rozšiřují kapacity mateřských školek

24.08.2019 11:49

V závěrečné fázi je nyní projekt s názvem Rozšíření kapacity MŠ v lokalitě Suché Vrbné.

České Budějovice: Dotace rozšiřují kapacity mateřských školek
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Díky výstavbě nového třípodlažního pavilonu Mateřské školy Sedmikráska v ulici Železničářská dojde od 1. 9. 2019 k navýšení kapacity stávající školky o dvě třídy s 56 místy. Výše podpory IPRÚ představuje 90 % z celkových uznatelných investičních nákladů a činí okolo 26, 5 milionu korun,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko a dále uvádí, že jde už o třetí mateřskou školu, podpořenou z finančních prostředků Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v programovém období 2014–2020.

„V roce 2017 byl vybudován nový dvoupodlažní pavilon s dvěma třídami pro 56 předškolních dětí v Nemanicích a zrekonstruována budova s třemi třídami pro 75 předškoláků na sídlišti Šumava v ulici Emy Destinnové. Celková finanční podpora představující dotaci IROP určená pro výše uvedené tři projekty Integrovaného plánu rozvoje území ORP České Budějovice představuje celkem částku 65 milionů korun. Kapacita mateřských škol zřizovaných městem je aktuálně vcelku vyrovnaná s poptávkou a některé školky dokonce navštěvují i dvouleté děti,“ dodává náměstek Viktor Vojtko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…