České Budějovice: Dům sv. Pavla nabízí úkryt před mrazem

02.02.2012 20:45

O možnostech pomoci lidem bez střechy nad hlavou v silných mrazech jednali představitelé města se zástupci Městské charity.

České Budějovice: Dům sv. Pavla nabízí úkryt před mrazem
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Nepříznivé zimní počasí si každoročně celorepublikově vyžádá až několik desítek obětí z řad bezdomovců, proto se snažíme podat pomocnou ruku v podobě zázemí v Domě sv. Pavla v Riegrově ulici č. 32, kde nyní funguje i tzv. krizový režim a potřební lidé tam mohou přespat v teple,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Tato možnost je zcela zdarma. „Rozhodně se ale nikdo nemusí bát, že bude odmítnut. Samozřejmě se v těchto akutních situacích neřeší ani chybějící doklady a další detaily, vždyť jde o bezpečné přežití,“ doplňuje ředitel Městské charity Josef Hes s tím, že krizová noční místa jsou v provozu od 19.00 do 8.00 hodin.

Dům sv. Pavla funguje přes den jako nízkoprahové centrum a každý uživatel zde může strávit dvě hodiny denně. Otevřeno je od 8.00 do 16.00 hodin. Lidé mají k dispozici kuchyňku, kde si mohou uvařit, sprchu i potravinovou výpomoc. Od 14.00 hodin je zde bezplatně vydávána teplá polévka dovážená z Jihočeské menzy a pečivo.

„Žádáme občany, aby si všímali potřebných lidí kolem sebe, kteří by mohli být v ohrožení mrazem a upozornili je na tyto možnosti,“ vyzývá veřejnost náměstek Petr Podhola.

Kontakt na pracovníky Městské charity České Budějovice na tel. 387 315 388 (Dům sv. Pavla) nebo 731604193 (služba v terénu). Situaci pravidelně monitorují také strážníci městské policie ve spolupráci s pracovníky sociálního odboru magistrátu, kteří směřují bezdomovce do azylového zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…