České Budějovice: Likvidace černých skládek stojí miliony

23.03.2019 17:59

České Budějovice: Likvidace černých skládek stojí miliony
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Nejčastějšími lokalitami výskytu černých skládek jsou aglomerace velkých sídlišť i relativně málo frekventovaná různá zakoutí, například garáže v ulicích Nádražní, Suchomelská, Papírenská, J. Plachty a U Lávky. Vyplývá to z pravidelného šetření pracovníků odboru správy veřejných statků.

„Vůbec nejhorší je situace na sídlišti Máj, konkrétně v ulicích V. Volfa, M. Chlajna, N. Frýda, J. Bendy, v oblasti Palackého náměstí, dále je to Rožnov a jeho ulice B. Kafky a také ulice Novohradská a U Špačků v Mladém i točna MHD v Dukelské. Tam likvidujeme černé skládky v podobě rozbitého nábytku, nefunkčních ledniček, televizí a různého harampádí, které lidé odkládají hlavně vedle kontejneřišť a separačních nádob. Zdá se, že někteří obyvatelé úplně ignorují služby, které město nabízí. Mám na mysli stabilní a mobilní sběrné dvory, kde mohou vše nepotřebné odkládat sedm dní v týdnu zcela zdarma,“ konstatuje náměstek primátora Ivo Moravec.

S častou likvidací nepovolených skládek samozřejmě narůstá objem vynaložených finančních prostředků. Vloni to byly dva miliony korun, letos je za necelé tři měsíce vyčerpáno už 646 tisíc korun, což je jedna třetina. „Ne vždy je nepořádek na městských pozemcích, proto se snažíme aktivně vyhledat a oslovit majitele a domlouváme s ním úklid. Měsíčně se likviduje na náklady města asi 350 černých skládek. Město má na webu vlastní aplikaci na hlášení závad DejTip: včetně možnosti oznámení černé skládky (ZDE). Přijaté závady prověřujeme a snažíme se řešit bezodkladně, zejména černé skládky jsou odstraněny většinou do týdne."

Černé skládky a vyčíslení jejich likvidace:

  • v roce 2014 vynaložilo město na jejich likvidaci 1,2 mil. korun
  • v roce 2015 byla vynaložena částka 1,25 mil. korun
  • v roce 2016 byla vynaložena částka 1.58 mil. korun
  • v roce 2017 byla vynaložena částka 1,82 mil. korun
  • v roce 2018 byla vynaložena částka 2 miliony korun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …