České Budějovice: Město i kraj chtějí zachovat tradici Hudebních slavností Emy Destinnové

18.09.2019 10:51

Letošní 30. ročník Hudebních slavností Emy Destinnové, vedle uměleckého programu, otevřel i debatu o budoucnosti ročníků příštích. Pro zachování tradice a dobré značky festivalu je Jihočeská filharmonie, kraj i město.

České Budějovice: Město i kraj chtějí zachovat tradici Hudebních slavností Emy Destinnové
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Setkali jsme se s panem Antonínem Kazilem na konci srpna letošního roku a společně jsme si potvrdili, že chceme, aby festivalová tradice spojená se jménem mimořádné operní hvězdy – Emy Destinnové – pokračovala i v dalších letech,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma. Dodal, že podobně o festivalu uvažuje i kraj.

Hlavní slovo v pokračování tradice je ale na panu Kazilovi, organizátorovi a šéfovi hudebních slavností. „Naše zatím poslední setkání na toto téma ve mně vzbudilo pozitivní očekávání a s panem Kazilem jsme se dohodli na oslovení kraje ke společnému jednání. S kolegou Pavlem Hrochem, náměstkem hejtmanky pro oblast kultury, nyní ladíme termíny, protože se chceme sejít ještě v září,“ přiblížil náměstek Juraj Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…