České Budějovice: Město kontroluje stav dětských hřišť

07.12.2022 6:32 | Tisková zpráva

I v tomto týdnu vyrazil náměstek primátorky Michal Šebek do terénu, aby si zmapoval, v jakém stavu jsou českobudějovická dětská hřiště. Na radnici totiž chodí stížnosti od maminek, které nejsou spokojené s jejich údržbou.

České Budějovice: Město kontroluje stav dětských hřišť
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Těch stížností je opravdu celá řada a je třeba, abychom se na to jako nové vedení města zaměřili, a to nejen z pohledu údržby a úklidu dětských hřišť, ale i z pohledu jejich obnovy a rozšiřování,“ říká náměstek. Město se v tuto chvíli stará o 94 dětských hřišť a jen na jejich údržbu jde každoročně z veřejných peněz 300 až 350 tisíc korun.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Hřišť v okrajových částech města sice není mnoho, ale je vidět, že se tu o ně lidé hezky starají. I proto budeme rádi pracovat na jejich další výstavbě. V tomto případě bychom rádi s občany spolupracovali na takové platformě, kdy občan přijde s návrhem, kde by takové hřiště mohlo být. My návrh zvážíme, zainvestujeme a pak ho ve spolupráci s občanem budeme udržovat. Tzn. že takovou první službu by si dělal občan sám. My bychom k tomu poskytovali služby, techniku, popřípadě firmu, která se stará o zeleň atd., ale místní šetření a hlášení by přicházelo od lidí, kteří v místě žijí,“ vysvětluje představu nového vedení radnice náměstek.

Z pohledu údržby patří mezi nejnáročnější ve městě například hřiště v Plzeňské ulici. Právě tady je totiž vysoká koncentrace lidí. Na rozdíl od hřiště U Špačků ve Starých Hodějovicích ho užívají lidé víceméně anonymně a nemají pocit, že by jim patřilo.

„Právě na takových hřištích zaznamenáváme nejvíce závad, kdy místo určené dětem někdo záměrně ničí. Bývá tu nepořádek a výjimkou nejsou ani injekční stříkačky, které pak musí likvidovat strážníci. Na to se teď musíme ve spolupráci s městskou policií a městskými službami opravdu zaměřit. Není prostě možné, aby na chování těchto lidí, kteří na dětském hřišti nemají co dělat, doplácely maminky s dětmi,“ doplňuje náměstek.

Vedení města teď postupně prochází jedno hřiště za druhým, aby jejich stav prověřilo, a vytipovává lokality, kde lidem chybí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…