České Budějovice: Město rozšiřuje pomoc válečným uprchlíkům

06.03.2022 6:32 | Tisková zpráva

V pátek 4. března svolal primátor Jiří Svoboda pokračování jednání krizového štábu ORP České Budějovice. Od půlnoci ze čtvrtku na pátek byl vyhlášen v zemi nouzový stav související s uprchlickou vlnou z válkou postižené Ukrajiny.

České Budějovice: Město rozšiřuje pomoc válečným uprchlíkům
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Primátor informoval členy štábu o provozu Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině na letišti v Plané. Jen v první den provozu zde bylo registrováno více než 300 osob. Po celých 24 hodin je zde k dispozici noclehárna a herna pro děti, hygienické zázemí, možnost občerstvení.

Město pro zjednodušení dopravní obslužnosti příchozích občanů z Ukrajiny zavedlo kyvadlovou autobusovou dopravu od hlavního vlakového nádraží přes zastávku na Mariánském náměstí na letiště a zpět, a to denně od 7 do 19 hodin. Pro prvotní zásobování nově příchozích rodin zřídilo město také sklad materiálních potřeb, zejména potravin a drogistických potřeb, v areálu bývalých Žižkových kasáren, který je otevřen v pracovní dny od 9 hodin (více informací na webu města).

„Městské byty, které jsme vyčlenili pro potřeby ukrajinských žen s dětmi a seniorů, se již pomalu zaplňují. Na cestě k nám jsou již domluvené další rodiny, takže během víkendu byty obsadíme,“ řekl primátor a předseda krizového štábu Jiří Svoboda.

„Město pro další fázi ubytování poskytne svůj rekreační objekt na Šumavě, který nyní prochází rekonstrukcí a zhruba za dva až tři týdny jej začleníme do evidence ubytovacích kapacit kraje. Celkově je zde k dispozici 20 lůžek. V případě potřeby kraje můžeme poskytnout naše zaměstnance na pomoc se zajištěním chodu registračního centra na letišti,“ uvedl primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …