České Budějovice: Město vypíše záměr pronájmu na letní kino

21.04.2020 10:51

Rada města schválila v pondělí 20. dubna vyhlášení výběrového řízení na provozování letního kina Háječek.

České Budějovice: Město vypíše záměr pronájmu na letní kino
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

"Vyhlášené řízení na provozování a na pronájem kina počítá s jeho pronájmem od 15. června letošního roku a s promítání v něm nejpozději od 7. července do 31. srpna, a to minimálně tři dny v týdnu v uvedeném období," říká první náměstek primátora města Juraj Thoma. Nájemce bude letní kino provozovat do 31. srpna 2022.

"V roce 2021 chceme totiž připravit a realizovat celkovou soutěž na obnovu a úpravy parku Háječek a Krumlovských alejí, včetně areálu kina, a pokud půjde všechno podle předpokládaného harmonogramu, tak léto roku 2022 bude poslední sezónou v parku tak, jak jej známe dnes. Proto tento termín pronájmu a provozování," vysvětluje Juraj Thoma.

Vstupné bude opět jednotné 50 korun. "Věřím, že i s ohledem na předpokládané omezené možnosti trávit prázdniny mimo Česko si posezení v kině přijde užít minimálně 12 až 15 tisíc diváků, což jsou přibližné počty dosažené v předchozích sezónách. I letos je město připraveno přispět ze svého rozpočtu na promítání filmů částkou maximálně 600 tisíc korun," dodává náměstek.

Smlouva o poskytnutí této dotace, která je součástí schváleného rozpočtu města na rok 2020, bude projednána na květnovém jednání zastupitelstva a výsledek výběrového řízení na pronájem kina bude taktéž v květnu projednán radou města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…