České Budějovice: Na restart cestovního ruchu jde milion

24.05.2021 20:27

Město letos podpořilo jedním milionem korun restart cestovního ruchu, a to v rámci kampaně s názvem Dovolená v jižních Čechách, která má přispět k oživení metropole i mimo letní sezonu.

České Budějovice: Na restart cestovního ruchu jde milion
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Podpora spočívá v příspěvku pro ubytované, a to ve formě slevových voucherů. Zájemci je mohou získat na webových stránkách ZDE. Výše slevy je 30% z té původní, maximálně však 300 korun na osobu a noc. Během měsíce května a června je sleva platná pro pobyty na 2-7 nocí, v období měsíců září až listopad pak na 3-7 nocí.

„V tuto chvíli se nám, v různých fázích, zapojilo do kampaně téměř 20 ubytovatelů ve městě a pevně věřím, že v příštích dnech, po dalším rozvolnění opatření, přibydou další. V loňském roce měl tento restart v podobě Léta v jižních Čechách poměrně úspěch. A na to bychom samozřejmě rádi navázali. Koronavirová pandemie ukázala, že pokud to situace dovolí, tak lidé jezdí na dovolené častěji po své vlasti a jih Čech bývá jejich oblíbenou destinací. Od slevového programu pro ubytování v našem městě si slibujeme především větší návštěvnost. Všem hostům chceme nabízet prostřednictvím destinačního managementu také atraktivní program. Máme ambice turisty zaujmout natolik, že se do Budějovic a jejich malebného okolí budou často a rádi vracet a řeknou o tom svým známým,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …