České Budějovice: Nezvaným hlodavcům odzvání

03.04.2016 14:42

Hlodavci na veřejných prostranstvích budou hubeni Rodenatorem.

České Budějovice: Nezvaným hlodavcům odzvání
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

V období od 4.dubna do 30.června 2016 bude odborná deratizační firma DERADEZ s. r.o. provádět jarní etapu deratizace na veřejných prostranstvích a pozemcích ve vlastnictví města. „Na podzim roku 2015 byla vyzkoušena nová metoda jako doplnění podzimní ohniskové deratizace. Jednalo se o hubení hlodavců Rodenatorem v lokalitě Pražského předměstí. Tato metoda se osvědčila i přesto, že je doprovázena zvukovými efekty, a letos bude použita také v jiných částech města. Celkové předpokládané množství kladených návnad v jedné etapě deratizace je asi 290 kg,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Práce budou zahájeny v centru města, následně bude deratizace provedena v lokalitách Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské sídliště. V dalších lokalitách města podle poznatků z předešlé etapy deratizace. Zvýšená pozornost bude věnována kanalizačním přípojkám a křovinným porostům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…