České Budějovice: Nové podzemní kontejnery budou Na Sadech

18.12.2020 15:04

Vypsání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce pod názvem Podzemní kontejnery na separovaný odpad v ulici Na Sadech schválila rada města.

České Budějovice: Nové podzemní kontejnery budou Na Sadech
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Čtyři kontejnery budou U Polikliniky Sever. Počítáme s kapacitou 2 x 5 m3 (1x papír, 1x plast) a 2 x 3 m3 (1x sklo bílé, 1x sklo barevné). Podzemní část tvoří pevně umístěná prefabrikovaná železobetonová vana, v níž bude umístěna vlastní nádoba kontejneru. Nadzemní část z hliníkového rýhovaného plechu bude opatřena protiskluznou úpravou. Po osazení nových nádob na odpad a provedení zásypu bude zpevněná plocha kolem nich osazena kamennými kostkami. Veškeré plochy budou navrženy jako bezbariérové, pro snadný přístup invalidních osob ke kontejnerům,“ uvedl k technické stránce náměstek primátora Ivo Moravec. K předání staveniště by mělo dojít v březnu 2021 a do 60 dnů práce skončí.

„Tímto rozšiřování podzemních nádob na území města samozřejmě nekončí. Hledáme další vhodné lokality pro jejich umístění, ale relativně často narážíme na inženýrské sítě pod zemí, které to znemožňují. Citlivě k umísťování nádob přistupujeme i v souvislosti se zelení, o kterou nechceme přijít,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…