České Budějovice: Oprava frekventovaného mostu skončí o dva týdny dříve

15.08.2023 22:09 | Tisková zpráva

Rekonstrukce frekventovaného mostu přes Mlýnskou stoku uzavřela ulici U Černé věže 19. května. „Původně měl zhotovitel skončit 31. srpna. Dobrou zprávou pro řidiče, cyklisty, chodce a samozřejmě i obchodníky je, že se most otevře už o dva týdny dříve, konkrétně v pátek 18. srpna,“ uvedl náměstek primátorky Michal Šebek a připomněl, že důvodem obnovy bylo poškození nosných i pojízdných konstrukcí.

České Budějovice: Oprava frekventovaného mostu skončí o dva týdny dříve
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Samotné rekonstrukci předcházela výměna plynovodu v předmostí, kterou pracovníci ze společnosti EG.D dokončili dva dny před termínem.

Anketa

Má prezident Pavel jmenovat Roberta Fremra ústavním soudcem?

hlasovalo: 7676 lidí

„Až poté byla odstraněna vozovka, zámková dlažba a živice z chodníků, obrubníky, izolace a betonové desky překrývající instalační komory pro inženýrské sítě. Tím byla odhalena deska nosné konstrukce mostu, zároveň byly na předmostí vykopány stavební jámy pro odkrytí rubu opěr. Spodní stavba i nosné konstrukce byly otryskány tlakovou vodou, odhalená výztuž ošetřena, beton reprofilován, proveden nový spádový beton a stříkaná izolace. Kamenné zdivo bylo přespárováno, vyměnilo se i zábradlí,“ popisuje rozsah prací Štěpánka Bednářová z odboru správa veřejných statků, který zajišťoval technický dozor stavby s tím, že se bez kolizí obešla jak objízdná trasa pro automobily v ulici Na Sadech, tak i ta pro pěší přes nedaleké mosty nad Mlýnskou stokou.

„Tato akce byla v rámci magistrátu vůbec první, kdy hlavním kritériem soutěže byl termín a nikoliv cena. Cílem bylo co nejkratší uzavření tohoto frekventovaného mostu, což se povedlo. Původní čas podle projektové dokumentace byl 100 dní. Vítězný uchazeč, firma EDIKT a.s., zkrátil v rámci výběrového řízení veřejné zakázky termín o 20 dní. Při následné realizaci dokázal zhotovitel stavbu velice dobře zkoordinovat a termín ještě zkrátil o dalších 14 dnů. Všem zainteresovaným, tedy zhotoviteli, stavebnímu dozoru, ale i dotčeným občanům, podnikatelům v této lokalitě, kteří svým přístupem, pochopením a trpělivostí k bezproblémovému průběhu taky pomohli, patří velké poděkování. Věřím, že všichni práci ocení a jsem moc rád, že se most vrací k běžnému užívání dříve,“ dodává náměstek primátorky Michal Šebek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…