České Budějovice: Oprava otáčivého hlediště pokračuje, město chce stihnout sezónu 2021

04.02.2021 7:33

„Aktuálně se pracuje v uzavřených a temperovaných prostorách pod jevištěm, kde se provádí omítky a čeká na příznivější počasí pro dokončení stavebních elektroinstalací. Počasí ovlivňuje i práce na provedení stěrek povrchu točny a instalaci kotvení diváckých sedaček. Očekávaná je dodávka a instalace kroužkového sběrače. To je velmi důležité elektromechanické zařízení, které umožňuje neomezené otáčení točny kolem tzv. královské hřídele. Proměna se dotkne i stávajícího zvukového vybavení, které přinese digitální reprodukci zvuku. Zásadnější však bude přenesení pracoviště zvukařů z prostoru Bellarie přímo do velína na točně,“ přiblížil záměry a průběh rekonstrukce první náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

České Budějovice: Oprava otáčivého hlediště pokračuje, město chce stihnout sezónu 2021
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Podle počasí budou dál pokračovat práce na kabelových rozvodech v areálu zahrady včetně instalace koncových přípojných prvků, např. rozvaděčů pro scénické osvětlení. Jejich podobu museli odsouhlasit památkáři, neboť jsou rozmístěny v širším okolí točny a jsou poněkud vizuálně cizorodým prvkem zahrady.
Podle předpokládaného harmonogramu by veškeré práce měly skončit do dubna letošního roku, aby divadlo mohlo na otáčivém hledišti začít včas zkoušet a připravit se na divadelní sezónu.

„V současnosti je prodáno již 24 000 vstupenek a dalších 7 400 vstupenek rezervováno. Velmi se na opravené otáčivé hlediště, inscenace a samozřejmě i diváky těšíme. Už i proto, že tu loňskou, značně nejistou sezónu, tam divadlo po dohodě s městem zrušilo. Doufám, že se návštěvností dostaneme brzo na „před-covidovou“ sezónu roku 2019, kdy na představení přišlo téměř 58 000 diváků,“ uvedl náměstek Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…