České Budějovice: Opravená Mánesovka bude průjezdná už v noci z 19. na 20. září

13.09.2019 6:32

Rekonstrukce frekventované Mánesovy ulice začala 5. května a po čtyřech měsících bude komunikace, po které denně projede až dvacet pět tisíc vozidel, zprůjezdněna. Na obnově silnice a jejím okolí se podílel kraj, město i teplárna.

České Budějovice: Opravená Mánesovka bude průjezdná už v noci z 19. na 20. září
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Za městem šla například modernizace systému řízení dopravy v úseku Mánesova – Čechova, kde šlo o stavební úpravy a světelnou signalizaci křižovatky Mánesova – Čechova, Mánesova – Novohradská, v úseku most Kosmonautů – Novohradská byla instalována nová světelná signalizace i veřejné osvětlení,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Celkové investiční náklady města přesáhnou 50 milionů korun. „Stavební úpravy vodovodu a kanalizace se týkaly úseku most Kosmonautů – Čechova, Vrchlického nábřeží mezi ulicemi Mánesova a Čechova, kde byla položena nová kanalizace a vodovod. Po zprůjezdnění silnice budou práce pokračovat například na zastávkách MHD na Novohradské a Vrchlického nábřeží,“ dodává náměstek primátora Petr Holický.

Navzdory tomu, že uzavírku provázely někdy až katastrofální scénáře v podobě totálně neprůjezdného města, nic podobného se nestalo. Obyvatelé Mánesovy ulice byli velmi tolerantní a uzavírka některým z nich dokonce vyhovovala. Podle stavbyvedoucího Víta Sirotka z firmy Swietelsky stavební s.r.o. nebyla během stavby žádná vážnější stížnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …