České Budějovice: Opravená Mánesovka bude průjezdná už v noci z 19. na 20. září

13.09.2019 6:32

Rekonstrukce frekventované Mánesovy ulice začala 5. května a po čtyřech měsících bude komunikace, po které denně projede až dvacet pět tisíc vozidel, zprůjezdněna. Na obnově silnice a jejím okolí se podílel kraj, město i teplárna.

České Budějovice: Opravená Mánesovka bude průjezdná už v noci z 19. na 20. září
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Za městem šla například modernizace systému řízení dopravy v úseku Mánesova – Čechova, kde šlo o stavební úpravy a světelnou signalizaci křižovatky Mánesova – Čechova, Mánesova – Novohradská, v úseku most Kosmonautů – Novohradská byla instalována nová světelná signalizace i veřejné osvětlení,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Celkové investiční náklady města přesáhnou 50 milionů korun. „Stavební úpravy vodovodu a kanalizace se týkaly úseku most Kosmonautů – Čechova, Vrchlického nábřeží mezi ulicemi Mánesova a Čechova, kde byla položena nová kanalizace a vodovod. Po zprůjezdnění silnice budou práce pokračovat například na zastávkách MHD na Novohradské a Vrchlického nábřeží,“ dodává náměstek primátora Petr Holický.

Navzdory tomu, že uzavírku provázely někdy až katastrofální scénáře v podobě totálně neprůjezdného města, nic podobného se nestalo. Obyvatelé Mánesovy ulice byli velmi tolerantní a uzavírka některým z nich dokonce vyhovovala. Podle stavbyvedoucího Víta Sirotka z firmy Swietelsky stavební s.r.o. nebyla během stavby žádná vážnější stížnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…