České Budějovice: Soutěž na rekonstrukci Domu umění má svou porotu

10.10.2020 16:58

K chystané architektonické soutěži o návrh celkové rekonstrukce českobudějovického Domu umění na náměstí Přemysla Otakara II. proběhla ve středu 7. října 2020 ustanovující schůze hodnotící poroty.

České Budějovice: Soutěž na rekonstrukci Domu umění má svou porotu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Jejím úkolem bylo nastavení nejen soutěžních pravidel a zadávacích podmínek, které budou muset zájemci dodržet, ale i kritérií pro posuzování došlých architektonických návrhů a následně i výběr vítězného projektu. Mezi členy poroty jsou nezávislí architekti, závislí zastupitelé města a přizvaní experti. Do každé skupiny byli rovněž ustanoveni náhradníci.   

„Součástí řešení budoucího Centra současného umění a architektury budou návrhy turistického informačního centra v přízemí objektu včetně úpravy podloubí, prostor pro výstavní galerii, edukačního centra a experimentálního interaktivního prostoru pro komunitně vedený místní rozvoj,“ nastínil budoucí podobu i způsoby využití první náměstek primátora Juraj Thoma.

O výběru nejvhodnějšího návrhu, na jehož realizaci se předpokládá investice ve výši 50 milionů korun bez DPH, bude rozhodovat zejména kvalita architektonického a konstrukčního řešení. „Dalším krokem, který nás ještě letos čeká, je vypsání architektonické soutěže, jejíž výsledky by měly být známy již v únoru příštího roku,“ přiblížil  načasování Juraj Thoma.

Dále náměstek uvedl, že došlé soutěžní návrhy budou finančně ohodnoceny. Za první místo obdrží vítěz 200 000 korun, za druhé 160 000 a částkou 120 000 korun bude odměněn návrh umístěný na třetím místě. Pro každý ostatní soutěžní návrh, který splnil Soutěžní podmínky, ale nebyl oceněn, je stanovena odměna ve výši 80 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …